Moderne tegnologie gee ons baie dinge.

Ek laat vaar die 12,9in iPad Pro vir 'n iPad mini, en nie net as gevolg van hierdie £40 Black Friday-verkoping nie


Είμαι κάτοχος ενός iPad Pro 12,9 ιντσών M1 για μερικά χρόνια, και παρόλο που είναι ένα από τα καλύτερα iPad που έχω, έχω φτάσει σε ένα σημείο που δεν βλέπω την ανάγκη για αυτό. Η οθόνη ProMotion 120 Hz και τα ηχεία τεσσάρων κατευθύνσεων του tablet ήταν υπέροχα κατά την παρακολούθηση βίντεο, αλλά πρόσφατα το χρησιμοποιούσα πολύ λιγότερο, από τότε που κυκλοφόρησε το in September.

Η Apple έχει σταθερά προσανατολίσει το iPad Pro να είναι το καλύτερο στη σειρά tablet της, αλλά θεωρώ ότι το iPad mini αξίζει περισσότερο αυτόν τον τίτλο. Βλέπετε, πάντα έβλεπα ένα iPad περισσότερο ως συσκευή κατανάλωσης παρά ως συσκευή παραγωγικότητας. Πράγματι, μπορείτε να γράψετε ένα μυθιστόρημα με μια εφαρμογή γραφής όπως το Ulysses ή να επεξεργαστείτε ένα βίντεο με το Final Cut Pro, αλλά το iPadOS εξακολουθεί να φαίνεται σαν το βασικό στοιχείο της επιτυχίας του iPad. Το υλικό του iPad είναι φανταστικό, αλλά έρχεται μια στιγμή που το δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μου, οπότε επιστρέφω στο Mac για να ολοκληρώσω τη δουλειά. Έχω συναντήσει αυτόν τον τοίχο αρκετές φορές όταν γράφω κάτι ή χρησιμοποιώ το Stage Manager, την πιο πρόσφατη απάντηση του iPad στο multitasking — κολλάει, καθυστερεί και ορισμένες εφαρμογές έχουν έλλειψη λειτουργιών σε σύγκριση με τις ίδιες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο macOS.

Ήλπιζα να δω ένα iPad mini 7 μέχρι αυτό το σημείο του έτους, αλλά οι φήμες διέλυσαν αυτή την ελπίδα. Για να δείτε τώρα α 64 GB μωβ iPad mini 6 για 527 £, από 569 £ πριν ξεκινήσει σωστά η Black Friday στις 24 Νοεμβρίου, μπήκα στον πειρασμό να κάνω τη μετάβαση από το iPad Pro στο μικρότερο μοντέλο. Εκτός από το μέγεθος και την τιμή του, ο μικρότερος σχεδιασμός προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα που με κάνουν να πιστεύω ότι θα ταιριάζει καλύτερα στη ζωή μου από το μεγαλύτερο iPad Pro.

Έχω μια απόφαση από νωρίς την Πρωτοχρονιά να διαβάσω πολύ περισσότερο από ό,τι φέτος. Έχω ένα Kindle, αλλά το βρίσκω δυσκίνητο λόγω του σχεδιασμού του και του πόσο αργά αισθάνονται όλα όταν περιηγείστε στη βιβλιοθήκη μου. Ήθελα επίσης να εγγραφώ ξανά Marvel's Unlimited υπηρεσία, όπου μπορώ να κατεβάσω ένα σωρό graphic novels με Spider-Man, X-Men και άλλα. Με οθόνη 8,3 ιντσών, το iPad mini είναι το τέλειο μέγεθος για την ανάγνωση όλων των ειδών ιστοριών από διαφορετικά είδη. Η οθόνη ProMotion 120 Hz επίσης απουσιάζει στο μικρότερο tablet, αλλά δεν βλέπω την ανάγκη όταν διαβάζω στατικές σελίδες.

Η παρακολούθηση βίντεο στο iPad Pro ήταν πάντα μια εξαιρετική εμπειρία, αλλά από τότε που είχα ένα iPhone 15 Pro Max, βρήκα τον εαυτό μου να παρακολουθεί περισσότερα βίντεο σε αυτήν την οθόνη 6,7 ιντσών. Συνδυάστε το με ένα Τράπεζα μπαταριών Anker MagSafe που στηρίζει το iPhone υπό γωνία, έχετε τον τρόπο που προτιμώ να καταναλώνω περιεχόμενο.

Τέλος, υπάρχει και ο παράγοντας μεγέθους. Συνήθως έχω μαζί μου μια τσάντα που φιλοξενεί το μου, ένα σωρό καλώδια USB-C, ακουστικά Sony XM5 και το Steam Deck μου για παιχνίδια. Όταν προσθέτετε ένα iPad Pro είναι υπερβολικό. Από πλευράς λογισμικού, το Mac κάνει ό,τι θέλω να κάνετε σε ένα iPad Pro ούτως ή άλλως, και μερικές φορές, καλύτερα — εν μέρει με αυτό που μπορείτε να κάνετε στο macOS σε σύγκριση με το iPadOS. Από την εγκατάσταση εφαρμογών που δεν είναι διαθέσιμες στο Mac App Store, μέχρι μια εμπειρία επιτραπέζιου υπολογιστή που έχει βελτιωθεί από την άφιξη του Mac OS X το 2000. Είναι απλώς πιο ωραίο και πιο ευχάριστο στη χρήση για μένα.

Το μέγεθος του iPad Pro 12,9 ιντσών, ειδικά όταν συνδυάζεται με το , προσθέτει επίσης μεγάλο βάρος στην τσάντα. Όλα αισθάνονται περιττά όταν έχω άλλες συσκευές μικρότερες σε μέγεθος, αλλά πιο χρήσιμες στο λογισμικό που προσφέρουν.

Όταν συνυπολογίζω όλα αυτά τα σημεία, μπορώ να φανταστώ ένα iPad mini που ταιριάζει καλά με όλες αυτές τις συσκευές στην τσάντα. Θα είναι μια αποκλειστική συσκευή ανάγνωσης, πρώτα και κύρια — αλλά αν το iPhone μου ξεμείνει από μπαταρία, μπορώ να μεταβώ στο tablet για να συνεχίσω να παρακολουθώ κάτι στο ως εφεδρικό σχέδιο.

Μια έκπτωση 42 £ μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά σαν το iPad mini, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς μπορεί να με ωφελήσει και πώς χρησιμοποιώ τις καθημερινές συσκευές μου. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να μαγειρεύει η Apple για το iPadOS 18 του επόμενου έτους, είμαι στην ευχάριστη θέση να πάω στα τυφλά και απλά απολαμβάνω αυτό που μπορεί να προσφέρει το iPad mini, η καλύτερη επιλογή στη σειρά για μένα.

Bespaar geld met Black Friday-verkope

VIA: iMore.com

Antwoord