Moderne tegnologie gee ons baie dinge.

'n Vinnige terugblik op die werklike vrystelling van Microsoft Windows 1.01 vandag 38 jaar gelede


Πριν από δέκα ημέρες, γράψαμε μια δυνατότητα που προσέφερε μια γρήγορη αναδρομή στην επίσημη ανακοίνωση των Windows 1.0 από τη Microsoft, πριν από 40 χρόνια, στις 10 Νοεμβρίου 1983. Αναφέραμε τότε ότι η Microsoft σχεδίαζε να κυκλοφορήσει το λειτουργικό της σύστημα κάποια στιγμή τον Απρίλιο 1984.

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, ο κόσμος των υπολογιστών έπρεπε να περιμένει πάνω από δύο χρόνια προτού η Microsoft διαθέσει στην πραγματικότητα τα Windows 1.0 (στην πραγματικότητα τα Windows 1.01). Αυτό συνέβη πριν από 38 χρόνια, σήμερα, στις 20 Νοεμβρίου 1985.

Δεν θα μπούμε σε καμία από τις λεπτομέρειες σχετικά με το λειτουργικό σύστημα που συζητήσαμε στην τελευταία μας δυνατότητα στα Windows 1.0. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι μετά από εκείνη την αρχική εκδήλωση Τύπου στη Νέα Υόρκη για την αποκάλυψη του λειτουργικού συστήματος, η ανάπτυξή του χτύπησε κάποια πρώιμα εμπόδια.

Το Technologizer έχει μια στήλη γραμμένη από τον Tandy Trower, ο οποίος ήταν υπεύθυνος προϊόντων για την πρώτη κυκλοφορία των Windows. Προηγουμένως, ενώ βρισκόταν στη Microsoft, ο Trower ήταν υπεύθυνος προϊόντων για τη BASIC, και μάλιστα είχε διαχειριστεί μερικά από τα πρώτα παιχνίδια υπολογιστή της, όπως το πρώτο Flight Simulator. Ωστόσο, έγραψε ότι κάποια στιγμή είχε «μόλις περάσει από μια από αυτές τις περίφημες εξαντλητικές έργων με τον Μπιλ Γκέιτς» σχετικά με τη ΒΑΣΙΚΗ στρατηγική της εταιρείας και πώς δεχόταν πλήγμα από τους ανταγωνιστές. Μίλησε με τον Steve Ballmer, τότε επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ προϊόντων της εταιρείας, «και πρότεινε ότι ίσως ήμουν το λάθος άτομο για αυτή τη δουλειά».

Στη συνέχεια, ο Trower έγραψε ότι μερικές εβδομάδες μετά τη συνάντηση, ο Ballmer επέστρεψε σε αυτόν και του πρότεινε να αναλάβει τη διαχείριση των Windows 1.0. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το λειτουργικό σύστημα είχε χτυπηθεί με ένα “vaporware” και τα σχέδια για την άδεια χρήσης του στην IBM, παρόμοια με την άδεια για το MS-DOS, δεν είχαν αποτέλεσμα, με την IBM να αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα GUI που ονομάζεται TopView.

Αυτό σήμαινε ότι η Microsoft θα έπρεπε να πουλήσει τα Windows 1.0 απευθείας στους χρήστες, κάτι που δεν είχε να κάνει με το MS-DOS. Ο Trower έγραψε:

Δεδομένου ότι ήμουν ο διευθυντής προϊόντων που είχε τη μεγαλύτερη εμπειρία στο μάρκετινγκ τεχνικά προσανατολισμένων προϊόντων μέσω καναλιών λιανικής (μάλλον με άδεια σε προμηθευτές υπολογιστών), ο Ballmer σκέφτηκε ότι η δουλειά θα μπορούσε να είναι κατάλληλη. , επεσήμανε ότι δεδομένου ότι τα Windows προορίζονταν να επεκτείνουν την ελκυστικότητα του υπολογιστή μέσω της πιο εύχρηστης γραφικής διεπαφής χρήστη, θα πρέπει να προσελκύει την εμπειρία και τα ενδιαφέροντά μου για το προϊόν περισσότερο στον τελικό χρήστη.

Μια γρήγορη αναδρομή στην πραγματική κυκλοφορία των Microsoft Windows 1.01 πριν από 38 χρόνια σήμερα, Μια γρήγορη αναδρομή στην πραγματική κυκλοφορία των Microsoft Windows 1.01 πριν από 38 χρόνια σήμερα, TechWar.gr

Ο Τρόουερ αποδέχτηκε τη δουλειά και εντάχθηκε στην ομάδα των Windows τον Ιανουάριο του 1985. Αργότερα πρότεινε στον Μπάλμερ και τον Γκέιτς ότι τα Windows 1.0 θα έπρεπε να περιλαμβάνουν έναν αριθμό μικρών εφαρμογών για να δείξει τι μπορεί να κάνει το λειτουργικό σύστημα. Όταν τελικά κυκλοφόρησε το λειτουργικό σύστημα, περιλάμβανε έναν αριθμό εφαρμογών που εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Σημειωματάριο, Ζωγραφική, Αριθμομηχανή, Ρολόι και άλλα. Υπήρχε επίσης ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που ονομαζόταν Write.

Ωστόσο, τα Windows 1.0 δεν ήταν ακόμα κοντά στο να είναι έτοιμα για αποστολή, σύμφωνα με τον Trower, μέχρι το του 1985. Έγραψε ότι ο Ballmer πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει μια πρώιμη έκδοση, η οποία ονομαζόταν Premiere Edition, σε “βασικούς προμηθευτές εφαρμογών, αναλυτές και μέλη του Τύπου για σχόλια».

Ο Trower ανέφερε ακόμη και ένα άλλο πρώιμο μέλος της ομάδας της Microsoft που ασχολήθηκε με πολύ μεγαλύτερα πράγματα:

Δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι, συνήθως επτά ημέρες την εβδομάδα, για να ολοκληρώσουμε τα πράγματα και να δοκιμάσουμε διεξοδικά τον κώδικα. Ένας από τους διαχειριστές του προγράμματός μου, ο Gabe Newell –τώρα ο επικεφαλής της επιτυχημένης εταιρείας παιχνιδιών – χτυπούσε το λογισμικό μέχρι αργά το βράδυ και τις πρωινές ώρες και μετά κοιμόταν στο γραφείο του.

Τελικά, τα Windows 1.01 κυκλοφόρησαν τελικά πριν από 38 χρόνια σήμερα. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, δεν ήταν μια κρίσιμη ή επιτυχία στις πωλήσεις για τη Microsoft, και μόνο μετά την κυκλοφορία των Windows 3.0 πολλά χρόνια αργότερα το λειτουργικό σύστημα κατάφερε τελικά να νικήσει όλα τα άλλα λειτουργικά συστήματα GUI που βασίζονται σε υπολογιστή IBM. γίνει το τεράστιο προϊόν που είναι σήμερα στη βιομηχανία.

VIA: NeoWin.net

Antwoord