Moderne tegnologie gee ons baie dinge.

Waarom die jongste temperatuurkontrole oor klimaatsverandering steeds skrikwekkend is


Οι πιο πρόσφατοι αριθμοί είναι σχετικά με το πόσο αναμένεται να θερμανθεί ο πλανήτης μας αυτόν τον αιώνα, και με έχει ιδρώσει.

Κοίτα, δεν είμαι άνθρωπος με αριθμούς. Και αν δεν έγραφα για την κλιματική αλλαγή για τα προς το ζην, αυτό το τελευταίο rapporteer από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) δεν θα χτυπούσε το ίδιο. Λέει ότι αυτόν τον αιώνα, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να φτάσουν μεταξύ 2,5 και 2,9 βαθμών Κελσίου πάνω από εκείνες που ήταν πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση. Αυτή η δήλωση είναι αναβολή, σωστά; Λοιπόν, να γιατί τρώω το Corn Pops με άγχος ενώ γράφω αυτό.

Ένιωθε σαν 139,5 grade Fahrenheit (59,7 βαθμοί Κελσίου) στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, το Σάββατο. Αυτός ήταν ο δείκτης θερμότητας, ένα μέτρο τόσο της θερμότητας όσο και της υγρασίας που είναι ζωτικής σημασίας επειδή η υγρασία περιορίζει τη σωτήρια ικανότητα του σώματος να κρυώνει με τον ιδρώτα. Το προηγούμενο βράδυ, χίλιοι άνθρωποι φέρεται να λιποθύμησαν από τη ζέστη κατά τη διάρκεια ενός Taylor Swift konsert στην πόλη και ένα άτομο πέθανε. της Βραζιλίας βρεγμένοςεδάφη είναι λάμπων κατά τη διάρκεια του τέρατος αυτού του μήνα lente καύσωνας.

Ένιωσα σαν 139,5 βαθμοί Φαρενάιτ (59,7 βαθμοί Κελσίου) στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, το Σάββατο

Αυτό είναι το είδος του πράγματος που συμβαίνει με λίγο περισσότερο από 1 βαθμό Κελσίου υπερθέρμανσης του πλανήτη σήμερα. Τώρα, φανταστείτε κοντά στους 3 βαθμούς θέρμανσης. Αυτή είναι η τροχιά στην οποία μας οδηγούν οι τρέχουσες πολιτικές των χωρών, σύμφωνα με την ανάλυση του UNEP που κυκλοφόρησε σήμερα και ονομάζεται Έκθεση Κενών Εκπομπών.

Μια ελπιδοφόρα προειδοποίηση είναι ότι οι προοπτικές ήταν πολύ χειρότερες πριν από περίπου μια δεκαετία πριν οι χώρες υιοθετήσουν τη συμφωνία ορόσημο του Παρισιού για το κλίμα του 2015. Η τρομερή προβολή στο 2014 ήταν κοντά στους 4 βαθμούς θέρμανσης αυτόν τον αιώνα.

Άρα υπήρξε κάποια πρόοδος. Αλλά όχι αρκετά για να εκπληρώσει τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού και να αποτρέψει ακόμη πιο ακραία γεγονότα όπως αυτό που έπληξε πρόσφατα τη Βραζιλία. Η συμφωνία του Παρισιού στοχεύει να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη σε «πολύ πιο κάτω” 2 βαθμοί Κελσίου, κατά προτίμηση σε 1,5 βαθμούς πάνω από την προβιομηχανική εποχή.

Αυτοί οι στόχοι θα μπορούσαν να ξεφύγουν πολύ σύντομα, όπως έχει αρχίσει να δείχνει η έρευνα. Με τα επίπεδα ρύπανσης να αυξάνονται, ο κόσμος θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτό το όριο του 1,5 μοιρών μέχρι το 2029, σύμφωνα με studeer δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Natuur Klimaat . Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι την , οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες για λίγο ανέβηκε πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ιστορία.

Αυτή ήταν μια σύντομη, αν και τρομακτική, παραβίαση την Παρασκευή. Στόχος της συμφωνίας του Παρισιού είναι η αποτροπή παρας τόσο υψηλές μέσες θερμοκρασίες. Όμως αυτές οι επικίνδυνες παρενέργειες από την καύση ορυκτών καυσίμων συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν οι επιστήμονες αρχικά.

Το 2018, οι ειδικοί του ΟΗΕ για το κλίμα δημοσίευσαν ένα padkaart για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού που περιελάμβαναν την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι τα μέσα του αιώνα. Καθώς οι χώρες σημειώνουν αργή πρόοδο σε αυτόν τον σκοπό, το παράθυρο για επιτυχία συνεχίζει να συρρικνώνεται. Και όμως, οι παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συνέχισαν να αυξάνονται τον περασμένο χρόνο, αναφέρει η νέα έκθεση του UNEP. Ένας άλλος κομβικός γύρος διαπραγματεύσεων για το κλίμα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Ντουμπάι. Εκεί αναμένεται να το κάνουν οι παγκόσμιοι ηγέτες λογομαχούν μια πιθανή συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή — μην πειράζει που οι διαπραγματεύσεις θα επιβλέπονται από πετρέλαιο εκτελεστ διορίστηκε πρόεδρος της φετινής διάσκεψης για το κλίμα που πραγματοποιήθηκε σε μια κορυφαία χώρα παρς πετρελαίου ή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, επικεφαλής του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, φέρεται να αποφάσισε να μην παραστεί.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, τουλάχιστον, είναι πάντα ο αισιόδοξος. «Γνωρίζουμε ότι είναι ακόμα δυνατό να γίνει πραγματικότητα το όριο 1,5 μοιρών. Απαιτεί να ξεριζωθεί η δηλητηριασμένη ρίζα της κλιματικής κρίσης: τα ορυκτά καύσιμα. Και απαιτεί μια δίκαιη, δίκαιη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ς», είπε ο Γκουτέρες persverklaring vandag.VIA: theverge.com

Antwoord